Powered by Invision Power Board

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Koliki je uticaj Vatikana na međunarodnu politiku?, mnogo smo jaki
avram
  Posted: August 08, 2005 10:03 am
Quote Post

Administrator

Group: Admin
Member No.: 1

Koliki je stvaran uticaj Vatikana na međunarodnu politiku i da li se ova tema i previše eksplatisana te da li Vatikan treba da prestane da postoi kao država?

--------------------
Vjerujem u Gopoda Boga i Srpstvo
PMEmail PosterUsers Website
mpkByk
Posted: August 23, 2005 07:52 pm
Quote Post

pisar

Group: Members
Member No.: 3

Pa vatikan i onaj benavi papa imaju iza sebe skoro milijardu dusha, ipak je to jaka sila, e sad sam nachuo da je vatikan dekintiran , ocu rec da je skoro bankrotiro, pa sad tu treba da se trazi dali stvarni ima uticaja ako nema para. mada mi se chini da je vatikan ipak posustao u ovoj trci za osvajanje svijeta i postao samo poslushnik i pokushava samo da izvuche za sebe shto bolji polozaj i korist a da je pustio da svijet ide do djavola.

--------------------
SVE NAM UZET MOGU, AL DUSU NE MOGU
>dogodine u Pristini<
PMEmail Poster
avram
  Posted: August 24, 2005 06:21 am
Quote Post

Administrator

Боравак Папе у Њемачкој је потврдио ко је генерални секретар НАТО пакта.Сво вријеме боравка Папе поред силног обезбеђења чували су га и авиони НАТО-а.Зашто?Зашто НАТО чува поглавара једне цркве.Можда зато што је и суверен државе Ваикан неко би рекао или перседник најпрофитабилније компаније на свијету.

Attached Image (Click thumbnail to expand)
Attached Image

--------------------
mpkByk
Posted: August 29, 2005 09:23 pm
Quote Post

pisar

Member No.: 3

Pa nadam se da su tachne one priche da je papa tj vatikan u bankrotu, a i ne chudi me jerbo koliko ima samo javnih optuznica i sudskih procesa protivu vatikanske crkve. Chini mi se da vatikan zivi na staroj slavi a da iza kulisa opus dei radi jednu modifikaciju i plan kako da se reformishu i pariraju ostalim finansijskim gigantima. A uostalom i sav svijet je pred vratima jeene krize. Sho ono kazu malo smo se zatrchali ko zdrijebe pred rudu. Poshto je takav kakav je svijet opet izmiche kontroli, ne mislim kontroli od nekog vec sam sebe ne kontrolishe. Svijetdki policajac shto se amer zove je dosegao zenit moci, i polako vec se osjeca dahtanje sipljive i stare spodobe, dahce amerika dahce pa pokushava da nadje josh kakvu inekciju po svijetu, zasad izgleda da Sirija i Iran predstavljaju moguci antibiotik protiv propasti amera. A dok se to ne desi mora i nafta da skache, jerbo kako brzo i efektivno pokriti gubitke u drzavi. A tu je i Kina koja buja ko kruv kad ga je baba Mikara pravila.
upravo evo slusham kako Gospod opominje amere. opominje po ko zna koji put ( ko inas Srbadiju), ali ameri ko ameri ne haju ni zashta, a ono ko zaa mih mislim jak je to vjetar valjda ce ih poodosta oduvati.

--------------------
SVE NAM UZET MOGU, AL DUSU NE MOGU
>dogodine u Pristini<
PMEmail Poster
avram
  Posted: September 02, 2005 05:28 am
Quote Post

Administrator

QUOTE (mpkByk @ Aug 29 2005, 09:23 PM)
Pa nadam se da su tachne one priche da je papa tj vatikan  u bankrotu, a i ne chudi me jerbo koliko ima samo javnih optuznica i sudskih procesa protivu vatikanske crkve. Chini mi se da vatikan zivi na staroj slavi a da iza kulisa  opus dei radi jednu modifikaciju  i plan kako da se reformishu i pariraju ostalim finansijskim gigantima. A uostalom  i sav svijet je pred vratima jeene krize. Sho ono kazu  malo smo se zatrchali ko zdrijebe pred rudu. Poshto je takav kakav je svijet opet izmiche kontroli, ne mislim kontroli od nekog vec sam sebe ne kontrolishe.  Svijetdki policajac shto se amer zove  je  dosegao zenit moci, i polako vec se osjeca  dahtanje sipljive i stare spodobe, dahce amerika  dahce pa pokushava da nadje josh kakvu inekciju po svijetu, zasad izgleda da Sirija i Iran predstavljaju moguci antibiotik protiv propasti amera. A dok se to ne desi mora i nafta da skache, jerbo kako brzo i efektivno pokriti gubitke  u drzavi. A tu je i Kina koja buja ko kruv kad ga je baba Mikara pravila.
upravo evo slusham kako Gospod opominje amere. opominje po ko zna koji put ( ko inas Srbadiju),  ali ameri ko ameri ne haju ni zashta, a ono ko zaa mih  mislim jak je to vjetar  valjda ce ih poodosta oduvati.

Sumnjam da su ovi pred bakrotom dok ih se toliko pita ali je jedno sigurno Bog nam je kao primjer o krupnim stvarima ostavio primjere sitne,pa tako možemo da vidimo da nekada moćni ljudi sada nemaju ništa.Tako i nesretni Vatikan gradi svoj uticaj na novcu a to je priznaćeš glimava stvar.

Attached Image

--------------------
rado
Posted: September 29, 2005 11:30 pm
Quote Post

Novi član
*

Member No.: 34

pa u nekim primjerima ima velik utjecaj. samo mislim da je previe povezan politiko. Po mojem misljenju, bi trebal biti politika odvojena od crkve, samos sto nije, to je steta.
PMEmail Poster
avram
  Posted: September 30, 2005 05:58 am
Quote Post

Administrator

Pa što se tiče odvojenosti crkve od države to je uredu jer je to dostignuće kojem se i sama crkva ne suprostavlja.Međutim nije moguće da jedna ustanova tako važna za život jednog naroda bude van svih zbivanja.
A sam Vatikan koliko je moćan pokazuje i posjeta Borisa Tadića Vatikanu poslije koje je uslijedilo zeleno svjetlo za početak pregovora o pridruživanje Srbije EU,slučajnost ili... biggrin.gif

Attached Image

--------------------
slovenac
Posted: November 22, 2006 11:40 am
Quote Post

Novi član
*

Member No.: 46

TAKO JE ohmy.gif
PMEmail Poster
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll